keskiviikko 5. toukokuuta 2010

On(ko) vaikeaa olla mies

Joskus pysähdyn katsomaan jotakin asiaa muutamaksi minuutiksi, tunniksi tai jopa päiväksi putken läpi vain tiettyjä asioita valikoiden ja niihin keskittyen. Eilen makoilin lattialla tennispalloterapiahoidosta nautiskellen ja katselin samalla televisiomainoksia. On vaikea olla mies, totesin. On vaikea olla reipas ja aktiivinen mies. On mahdoton olla ihan täydellinen mies.
Yli viidelläkymmenellä prosentilla yli 50-vuotiaista miehistä on eturauhasvaivoja. Rauhanen on joko suurentunut tai voipa olla jostakin vakavammastakin vaivasta kyse. "Suihku on heikko tai rakko ei tahdo tyhjentyä." Mutta onneksi apu luvataan ihan pienestä luontaistuotenappulasta. Reilusti joka toinen mies kärsii keskivartalolihavuudesta. Ja tuosta tietysti tulevat sydänoireet ja diabeteksen uhka ja nivelvaivat... Apua on kuitenkin saatavilla kätevästi jogurtista ja kevytjuustosta.
Suurella osalla miehistä on erektio-ongelmia. Ei nouse pippeli pystyyn voimakkaastakaan ärsykkeestä. Ei värähdä viisari kiiltokuvia katselemalla eikä edes germaanien luontoelokuva aiheuta toivottua paisuntaa saati, että vuosikymmenten ikäinen avioliitto ja sen mukana seuraava aviokumppani jotenkin vielä mieltä kiihottaisi. Mutta tohtori Tolonen tulee apuun ja kohta toivottu 45 asteen kulma on saavutettu. Ja jos ei mikään noista edellä kerrotuista miestä vaivaa, tukka lähtee päästä tai sieni tunkee varpaan väliin tai kainalot vuotavat kuin paloletku.
Onko vaikea olla mies? No eikä ole. On(ko) vaikea olla (mainos)mies? No eikä ole. On mukava, että on toivoa. On mukava toivoa. Ennen sanottiin, että omena päivässä piti lääkärin loitolla. Nykyisin on paljon helpompaa: riittää, että nielaiset kuutisen kertaa päivässä ja peset hiukset hyvällä sampoolla. Hoikkana on hauska lorotella pitkiä kaaria onnistuneen aktin jälkeen tukka topakasti tuulessa hulmuten. Jos vaan ei niin kovasti selkään sattuisi;-) Mutta tuohon vaivaan auttaa kaksi tennispalloa á 1,20. Taattua laatua vain...

Ei kommentteja: