perjantai 4. syyskuuta 2009

Minusta tulee kuningas

Minäpäs rakennan semmoisen talon, joka säästää lämmityskuluissa. Siihen tulee lämmön talteenottojärjestelmiä joka tilaan: kun lasken hanasta vettä, putkessa pyörii pieni dynamo, joka taas tuottaa hammasharjaan virtaa. Ja lavuaariin juoksevan lämpimän veden lämpö tarttuu ennen viemäriä lämmönkeruujärjestelmään, joka puolestaan lämmittää lattiaa ja kattoa. Kun käyn aamupissalla (joskus pitää käydä illallakin), tuon kuona-aineen lämpö otetaan niin tarkasti talteen, että ihan hiki tulee. Ja pimeyden vallatessa maisemaa syttyvät monet energiansäästölamput, mutta ei ole vielä niin tehokasta lamppua keksitty, etteikö siitä voisi vielä vähän lämpöä ottaa talteen.
Vuoden aikana kerään talteen lämpöä niin paljon, että aivan kuihdun kuumuuteen. Sisällä on reilusti kolmekymmentä astetta lämmintä, mutta en raaski päästää sitä ulos, kun sitä kovin kustannuksin olen kerännyt.
Mihin minä tarvitsen kaiken tuon keräämäni lämmön? En minä oikein sitä tiedä. Mutta muistan joskus lukeneeni suomenkielen oppikirjasta seuraavan lauseen: "Kelpaa sitä kuninkaan elää: saunanlauteilla maata ja voisulaa syödä." Taidanpas ostaa vielä kilon voita viikonlopuksi ja ruveta kuninkaaksi.

Ei kommentteja: