torstai 15. tammikuuta 2009

Kirkkoherranvirastossa tapellaan

Aamukone laskeutui Kruunupyyn lentokentälle klo 8.25. Koneesta astui mustapukuinen mies, alle kolmikymmenvuotias, lähes kaksimetrinen, reilu satakiloinen pappi, Herran palvelija, Jumalan mies. Miestä oltiin vastassa, ja hänet saateltiin ison tila-auton takapenkille ja matka uuteen seurakuntaan alkoi.
Pihavalot paloivat. Seurakuntatalon eteen oli kokoontunut merkittävä joukko ihmisiä odottamaan uutta pappia. Väkeä oli kahdesta seurakunnasta. Olihan tälle päivälle sovittu puulaakijalkapallo-ottelu Tämän Kaupungin seurakunnan ja Tuon Kaupungin seurakunnan välille. Tila-auto kaartoi pihaan ja autosta nousi kirkkoherran ja apumiehenä toimineen kappalaisen lisäksi uusi, vasta virkaan valittu Tämän kaupungin nuorisopappi. Käteltiin ja päätettiin siirtyä sisälle.
Kahvit juotiin ja kakut syötiin. Keskusteltiin ja vähän uudelle papille huulta heitettiin. Iso mies nousi nopeasti pöydästä, työnsi Tuon Kaupungin seurakunnan kirkkoherran seinää vasten ja harjanvarrella painoi tätä kurkusta entistä lujemmin kiinni seinään. Kappalainen säntäsi väliin ja yritti irrottaa yli satakiloista nuorisopastoria kirkkoherran kurkusta, mutta ei ylettynyt kunnolla edes miehen hartioihin saati sitten olisi jaksanut vääntää tätä irti. Kanslisti puhalsi hädissään pilliin, joka hänellä oli jo valmiiksi kaulassa. Olihan hänen määrä toimia pian alkavan puulaakipelin erotuomarina. Tämän Kaupungin seurakunnan kirkkoherra katsoi tilannetta hämmästyneenä, mutta ei voinut olla puuttumatta väkivaltaiseen kohtaukseen. Pian nurkassa juhisivat sulamattomassa sovussa niin Tämän kuin Tuonkin kaupungin seurakunnan koko paikalle saapunut kirkkoväki. Sanailusta oli alkanut tappeluksi äitynyt tunnekuohunta.
Jääkiekko on mentaaliurheilua. Niin sanottiin tänä aamuna televisiossa. Siihen kuuluu tappelu kuulemma aivan olennaisesti. Muutama päivä sitten Suomeen tuli oikein Amerikasta asti kallis mies jääkiekkoa pelaamaan, ajoi suoraan lentokentältä jäähallille, puki pelivarusteet päälle ja luisteli kaukaloon. Ei ehtinyt mies tutustua sen paremmin oman joukkueensa pelikavereihin kuin vastustajaankaan. Mutta ennenkuin oli viisi minuuttia tämän maan jääkiekkoa miehellä pelattuna, hänet oli jo poistettu väkivallan takia niin kaukalosta kuin koko hallistakin. Mies tuli Suomeen töihin. Onneksi noissa tavallissa työpaikoissa on vähän rauhallisempaa. Ensin kuitenkin kätellään ja juodaan kahvit.

Ei kommentteja: