keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Aku Ankka ja kirkkovene

Käytiinpä taas eduskunnassa äänestys puhemiehen valitsemiseksi. Ehhehhehhe. Kannattaa äänestää, sillä vain äänestämällä voi vaikuttaa. Näinhän meille aina neljän vuoden välein vakuutetaan ja vedotaan "turvat kiinni, jos et äänestä" -fraasiin. Monet käyvät sitten kopissa vetämässä puumerkkinsä ihan vain sen tähden, että naapurit näkevät äänestämässä käydyn. Ääniä saavat Aku Ankat ja kirkkoveneet ja James Bondkin jokusen. Ehhehheh taas.
Sanotaan, että kovin ovat lapsellisia ne, jotka noin tuhraavat oman äänioikeutensa joutavaan raapusteluun. Mutta mitäs tehtiin eduskunnassa eilen? Siellä hylättiin tietojeni mukaan 15 äänestyslappua. Kansanedustajat ovat fiksua väkeä ja osaavat varmasti kirjoittaa ehdokkaan nimen täydellisenä. Niin minä luulin. Viisitoista hylättyä ja 29 tyhjää äänestyslippua tarkoittaa ainakin sitä, että 15 edustajaa 200:sta on täysiä typeryksiä ja nuo kolmekymmentä melkoisen kyvyttömiä päättämään mistään. Jos kansanedustajalla ei ole muuta mielipidettä jostakin asiasta kuin joko tyhjä tai tuhrittu tai väärin täytetty äänestyslappu, ei hänen paikkansa ole ainakaan eduskunnassa. Mieluummin vaikka Aku Ankka tai James Bond. Tai kirkkovene.
Eduskunnan puhemies Niinistö on selkärankainen mies, joka haluaa, ettei meidän rahoillamme ihan mitä tahansa voi tehdä edes kansanedustaja. Ja miten kiittävät kansanedustajat tästä kansan edun ajamisesta. Päättele asia ihan itse ja äänestä. Äänestä vaikkapa Mikki Hiirtä.

1 kommentti:

Stratovaari kirjoitti...

Kiitos Hannu kommentistani Facebookissa. Sulla on tässä blogissa hyviä juttuja.

Kansa äänestää ketä tykkää mielikuvansa perusteella vaikka tämä olis mikä mulkku ihmisjohtajana. Nythän näyttää siltä että vaalikarja ajattelee että kierot kansanedustajapoliitikot (Niinistökin on poliitikko) ainoastaan yrittää ryöstää siellä eduskunnassa aiheettomia kulukorvauksia ja muutenkin kieroilla. Ja kun Niinistö yrittää panna kuria alkavat nuo ruojat vielä protestoida. Tämä on oma pelkistykseni ja voi olla vähän yliampuva. Niinistön kohdalla kuitenkin mielikuva on selvästi kasvanut suuremmaksi kuin mies.

Asiaa seuratessa on tullut ilmi Niinistön surkea ja työpaikalla tapahtuvaksi häirinnäksi luokiteltava johtamistyyli. Sitäkään tietoa ei voi ihan sivuuttaa. Sellainen johtamistyyli on kyllä yleistä yrityksissäkin mutta lain mukaan siitä voi tehdä ilmoituksen esim. työsuojelupiirille. On etäinen mahdollisuus että kansan valitsimien edustajien moraalittomuuden lisäksi silläkin on jotain vaikutusta äänestämiseen.

Eduskunta on ilmeisesti erikoistapaus, jossa johtaja voi käyttäytyä miten haluaa. Niinistö mielellään esiintyy kansan pelastavana pyhimyksenä. Ja kansahan hakee näitä isähahmoja, sellaisia, jotka antavat vähän kuritustakin - muille.

On mielestäni oikein että Niinistöä ansaitusti työyhteisössä tapahtuvasta huonosta käytöksestä ja häirinnästä näpäytetään eikä vain lampaina äänestellä ”maan tavan” ja ryhmäsopimusten mukaan - vaikka kyseessä olisi millainen kansansuosikkipyhimys.

Uskon kyllä että Niinistö on seuraava presidenttimme. Niinistön suosio on jo aikoja sitten siirtynyt pois rationaalisesti selitettävästä reaalimaailmasta myyttiseen. Sieltä sitä ei helposti poisteta.