perjantai 15. tammikuuta 2010

Pitää suojella

Oletko koskaan käynyt Seurasaaressa? Se on kaunis ja mukava paikka käveleskellä kaikessa rauhassa, katsella hyvin hoidettua luontoa ja kauniita rakennuksia. Ja yrittää potkia huomaamattomasti kauemmas kovin röyhkeitä oravia. Helsinkiläisistä on söpöä ja hauskaa ja kivaa ja kliffaa, kun villieläimet hyppivät harteille ja tulevat syömään kädestä pähkinöitä. Minusta sellainen on luonnotonta ja tekisi mieli vähän mokomasti käyttäytyvää oravaa lopsaista avokämmenellä, jotta se oppisi luonnon tavoille. Minä olen sen luontainen vihollinen, jolla on tili täynnä oravannahkoja. Kyllä sen se pitäisi tietää ja kiertää minut kaukaa. Orava on monien mielestä söpö ja sen sietää saada ihmisen kaltainen kohtelu tarjoiluineen päivineen.
Susia Seurasaaressa ei ole. Jos olisi, se metsästettäisiin nopeasti pois tai ainakin saalistettaisiin se häkkiin ja kuljetettaisiin tänne pohjoisemmaksi etelän väkeä kiusaamasta. Niin sille tehtäisiin. Mutta susia on kuitenkin suojeltava muualla, muttei Helsingissä.
Nyt ovat ihmiset ajamassa Miina Äkkijyrkkää kyyttöineen mäkeen - Helsingistä. Tuo kyyttöhän on alkuperäinen suomalainen lehmä, melkein sukupuuttoon kuolemassa. Sitä pitäisi suojella, jos se suinkin asuisi jossakin muualla kuin pääkaupungissa. Mutta kun nuo mokomat mölisijät sattuvat ammumaan juuri tuolla etelän päättäjäkaupungissa, ne pitää häätää sinne, jossa luontoa voidaan suojella. Illah aplah - Halpa halli. En enää muulla tavoin osaa rukoilla luomakunnan luonnonsuojelun ja rauhoitettujen eläimien puolesta. Menkää, hyvät oravat korkealle kuusen latvaan ja opetelkaa pelkäämään ihmistä.

2 kommenttia:

eki kirjoitti...

Eikös sinulla Hannu olekin joka seitsemäs askel pitempi, kun olet tottunut hyppäämään sarkaojan yli kävellessäsi? Vai onko tämä nolosti arveltu jonkun muun kuin kotikaupungin ihmisestä?
- eki

Hannun Kaleeri kirjoitti...

Minähän en asfaltilta pois astu!