keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Lampaita ja susia

Sielunvaellus on metka juttu. Toiset uskovat, että ihminen saa syntyissään sellaisen sielun kuin on edellisessä elämässään ansainnut. Mitä paremmin elät, sen mukavamman sielun saat. Ja mitä vähemmän oikeutta sydämessäsi kannat, sitä mustempi on tulevan elämäsi sielunmaisema.

Maailman väkiluku kasvaa joka vuosi sadalla miljoonalla ihmisellä ja jokainen lisäihminen tarvitsee sielun tullakseen toimeen kahvilakeskusteluissa, markkinoilla, sairaaloissa, kouluissa, rakennustyömailla, toimistoissa ja kuka missäkin. Sielutonta ihmistä ei voi olla, vaan jokaisella on oma tapansa käsitellä ja arvostaa elämää. Yksi syntyy kirurgiksi, joka tekee kaikkensa pitääkseen kanssaihmisensä hengissä. Toinen taas tulee maailmaan ainoana tahtonaan tappaa niin monta ihmistä kuin ikinä ehtii. Kolmannen tehtävänä on myydä autoja ihmisten kulkemisen helpottamiseksi, ja neljäs kasaa pommeja räjäyttääkseen sillat ja maantiet toisten matkaa estääkseen.

Vapaita sieluja ei maailmassa voi olla, koska maailmaan syntyy enemmän ihmisiä kuin kuolee. Sata miljoonaa uutta ihmistä ei voi jäädä sieluttomina kapaloihinsa makaamaan ja odottamaan kohtalonsa kellonsoittoa. Siksipä näille uusille ihmisille on pakko löytää jostakin korvaavat sielut. Jos ihmisistä vapautuvia sieluja ei ole kaikille syntyville jakaa, pitää ne lainata eläinkunnasta. Tämä asia selittää aukottomasti monta maailmanhistorian synkkääkin synkempää tarinaa. Jostakin tulee lammas ja joku saa sudenkarvat kainaloihinsa ja turpaansa tuuhean turkin.

Kun suden sielun saanut ihminen löytää lajikumppaninsa, se lyöttäytyy laumaksi. Susi on lajitoverilleen hyvin uskollinen ja tappaa toverinsa vain, jos se uhkaa vahingoittaakseen tai surmatakseen. Alistuva susi säästää henkensä. Niinpä susilauman johtaja voi teettää laumallaan aivan mitä tahtoo, ja lauma tottelee epäröimättä ja ehdollistamatta. Lampaansieluiset ihmiset ovat susien saalista. Ne kerääntyvät yhteen ja odottavat kuoliniskua tekemättä mitään puolustaakseen itseään saati kokonaista määkivää joukkoaan.

Mikä kaikista ihmeellisintä, mikään tietty ihmisrotu tai heimo ei saa pelkkiä ihmissieluja tai lampaita tai susia, vaan sielut jakautuvat tasaisesti kautta maapallon. Siksi murhajoukot ja saalistajat kulkevat tasaisesti milloin missäkin maailman kolkassa, laumaantuvat hetkeksi tiettyyn kohtaan ja jatkavat taas matkaansa murhat mielessään. Ja lentävät lääkärit pakkaavat lentokoneensa täyteen sidetarpeita ja lääkkeitä ja kiiruhtavat paikalle sitomaan lampaiden haavat ja laskemaan kuolleet. Taas siirtyvät sielut uusiin majoihin. Lammas suteen, susi ihmiseen...


Ei kommentteja: