torstai 15. syyskuuta 2011

"Me juhlimme - sä pakkaat"

Muistan jostakin sarjakuvasta hautausurakoitsijan sloganin: Te juhlitte - mä pakkaan. Eilen näin uutispätkän eduskuntatalon portailla köyttä vetävistä kansanedustajista. Olivat juuri mokomat tulleet kesälomalta ja  viettivät jo muutaman päivän työrupeaman jälkeen leikkimielistä urheilupäivää. Tuli mieleen käänteisenä tuo iskulause: Me juhlimme - sä pakkaat.
Euroopan todelliset päättäjät lentelevät kuin pyryharakat ympäri maita ja yrittävät selvittää rahakriisiä ja estää koko maanosaa vajoamasta synkkään suohon. Kävi tuossa touhussa miten tahansa, kansa joka tapauksessa pakkaa eli kerää rahat omasta pussistaan ja maksaa koko juhlan.
Kun Suomen kansa itseni pois lukien valitsi maalle 200 kansanedustajaa eli parlamentin, joka siis kontrolloi rahoja jakavaa hallitusta, tuntuu tuollainen leikkiminen heti ylipitkän kesäloman jälkeen melkoisen naurettavalta ja vastuuttomalta touhulta. Varsinkin, kun meidän rahojamme ollaan jakamassa pitkin Eurooppaa. Jos talossani olisi vesivahinko ja putki vuotaisi vettä seinille ja lattioille, tuskin lähtisin pelaamaan jalkapalloa pihamaalle*).  Voi helevettiläinen!

*) Paitsi jos ajattelisin, että kyllä se vakuutusyhtiö hoitaa mokoman vahingon. Mä vaan pelailen ja pidän hauskaa;-)

Ei kommentteja: