keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Laku-Pekka ja Babi Jar

Kun ihmiskunnan ongelmat jurraavat Babi Jarin ja Laku-Pekka -lakritsipatukkakääreen välimaastoissa, kysyn monta kertaa kuin ohimennen itseltäni: "Mitä ihmettä minä täällä maailmassa teen?" Kun miljoonia ihmisiä ammutaan, kaasutetaan, kidutetaan, myrkytetään, hakataan, tallotaan, telotaan, kuristetaan, potkitaan, pistetään, poltetaan ja pommitetaan hengiltä, miten tuon kaiken sekasorron ja julmuuden keskellä joku voi pahoittaa mielensä karamellipaperista.

Fazer joutuu vetämään Ruotsin markkinoilta Kina-karamellipussin, kun siihen on piirretty sarjakuvanomainen, hauskannäköinen kiinalainen. Suomessa muutettiin lakritsipatukan kääre, kun siinä oli karrikoitu musta, hyväntuulinen lapsi. Ja nyt on pahantuulisten ihmisten vihlovissa hampaissa Eskimo-jäätelö. Syytä en edes ilkeä kirjoittaa.

Milloinkahan pannaan julistetaan Asterix, kun siihen on piirretty aika naurettavan näköisiä roomalaishahmoja eikä kaikin paikoin gallialaisissakaan ole hurraamista. Milloin syttyvät Tenava-roviot, kun siinä lapset on kuvattu niin isopäisiksi ja suuripäisiä loukkaavannäköisiksi? Milloin Lucky Luke saa tuta ihmiskunnan raivon, kun sen sivuilla vilisee mustatukkaisia, suurihampaisia meksikolaisia? Voi helevettiläinen.

Ei kommentteja: