perjantai 2. marraskuuta 2012

Onneksi jäi Vieno tekemättä

Kyllä Jumala oli hyvin kaukaa viisas, kun loi kaikessa kiireessään vain kaksi sukupuolta. Miten erilaiseksi elämä olisikaan muodostunut toisesta kylkiluusta ja kolmannesta sukupuolesta. Kovin on helppoa, kun miehen pitää löytää nainen ja naisen oikea mies. Useimmat ihmiset löytävät parinsa, jos eivät ole kovin ronkeleita ja monet löytävät jopa sielun kumppaninsa, sanotaan. Mutta kun kahden toisillensa sopivan ihmisen pitäisi löytää vielä onnensa varmistukseksi kolmas aivan eri sukupuolta oleva ihminen, kävisi perheen perustaminen varsin hankalaksi. Olisi siis vaikkapa mies, nainen ja vainen. Mies ja nainen ja vainen muodostaisivat täydellisen perheen eikä lasta saataisi aikaiseksi ilman kaikkia kolmea. Hmm.
Kun nyt pariskunta saa kaikessa rauhassa olla kahdestaan ja puuhata monenlaista mukavaa, pitäisi aina odottaa sitä kolmatta vaista onnea täydentämään. Ja kun nyt mies ja nainen ovat illalla vaikkapa hyvin levätyn viikonlopun jälkeen aktiivisia keskenään riemuitsemaan, kotiutuu vainen väsyneenä viikonloppupäivystyksestä eikä riemusta tulekaan edes kahden kauppaa saati kolmannelle korvapuustia. Tuollaisen elämän jälkeen ajaudutaan helposti avioeroon. Mutta kuka noista kolmesta eroaa kenestä, jos tunteet kuitenkin kulkevat ristikkäin? Mies rakastaa naista ja vaista, mutta nainen ei pidä siitä, kun vainen on aina töissä. Vainen taas rakastaa sekä miestä että naista eikä halua antaa avioeroa pelkän liian työn tekemisen takia.
Perheessä on kolme lasta ja heidän huoltajuutensa sitten jaetaan avioerossa sekä miehelle, naiselle että vaiselle. Mies saa joka kolmas viikonloppu olla viikonloppuisä, nainen joka kolmas viikonloppu on viikonloppuäiti ja vainen on joka kolmas viikonloppu viikonloppuräiti tai -risä. Kaikki kolme lasta ovat eri sukupuolta: yksi on poika, toinen tyttö ja kolmas syntyi syttönä. Voi voi. Avioliittoneuvolassa palaa valo yötä päivää, kun tietokoneohjelmat arpovat huoltajuutta kuin viralliset valvojat lottoa lauantaisin.
Kyllä Jumala oli kaukaa viisas, kun ensin loi Aatamin ja sitten Eevan ja jätti homman sikseen. Olisivat menneet maapallon navat sekaisin, jos olisi Jumala vielä vaikkapa viekkauttaan tai aivan huvin vuoksi puhaltanut hengen Aatamin toiseen kylkiluuhun, Vienoon.

Ei kommentteja: