torstai 9. helmikuuta 2012

Vaihtoehtokirurgiaa

Silmän alapuolelle kasvoi hyvin pieni uloke, tiedättehän, sellainen nahkariekale. Leikkasin sen saksilla irti siitä vain: klips. Palkkioksi sain luonnollisenoloiset kyyneleet silmiin ja tarvittavaa kosteutta kuivan maailman katseluun.
Muuan ystäväni onnistui kasvattamaan rintaansa muhkean rasvapatin, josta hän pääsi eroon pelkällä pajavasaralla. Napakka isku rintaan ja patti hävisi olemattomiin koskaan kasvamatta ja kohoamatta uudelleen.
Jokunen vuosi sitten elimistöni oivalsi värittää nenänvarteen ruskean läiskän, joka sattui aina peiliin katsoessa ikävästi silmään. Ja kun keskustelin jonkun kanssa, tuo puhekumppani tuijotti nenänvarren läiskää kuin kahvitahraa valkoisella paidalla. Niinpä sitten kaivoin keittiön kaappien kätköistä vaimoni sähköisen kynsienhoitovälineen, sellaisen dremeltyyppisen hiontalaitteen. Valitsin sopivan pään ja vessan peilin edessä hioin väriläiskän nenästäni. Pyörivä kartiolaikka poltti ihoon pienen palovamman, joka kuitenkin parani parissa viikossa ja iho oli jälleen puhdas ja läikätön kuin rippipaita.
Näin kätevä kotimies selviää pienistä epämuodostumista ja kasvannaisista kotikonstein: sakset, pajavasara ja hiomalaite. Turha on häiritä kalliita kirurgeja ja terveyskeskusten yleislääkäreitä mokomilla pikkuvaivoilla.

Ei kommentteja: