maanantai 7. lokakuuta 2013

Vastapäivään se raha liikkuu

Rahaa tehdään jauhamalla, niin sanotaan. Nyt minulle on selvinnyt, miten päin pitää jauhaa, että rahaa tulee ja miten päin pitäisi välttää jauhamasta, jotta sitä mahdollisimman vähän menisi.

Eurooppa haluaa nyt, että koko maailma pelastuu. Siksi rakennetaan tuulimyllyjä pelloille ja rannoille vieri viereen. Vanhimmasta päästä nuo tuulimyllyt ja niitä pyörittävät yritykset menevät konkurssiin, kun myllyt lakkaavat jauhamasta rahaa ja yhteiskunnan myötäjäiset on syöty.  Mutta uudemmat vielä kykenevät hinkaamaan kiviään siihen malliin, että lantit kilisevät mylläreitten laariin. Eivät ne tosin kilisekään myllyjen tuotosta, vaan veronmaksajien löysäsuisesta pussista.

Auton moottori pyörii myötäpäivään ja tuuletin pyörii myötäpäivään. Auton rengas pyörii pääsääntöisesti myötäpäivään ainakin oikealla puolella autoa. Vasemmallahan mennäänkin aina väärään suuntaa, sekin tiedetään. Kun siis jokin asia pyörii myötäpäivään, rahaa kuluu. Moottori tarvitsee bensiiniä tai sähköä tai jotakin muuta polttoainetta ja ne maksavat. Lentokoneen potkurit pyörivät myötäpäivään ja suihkuturbiinin siivekkeet niin ikään. Ja kun lentokone nousee siivilleen, raha palaa kuin kuiva olki.

Mutta nuo pelloille rakennetut myllyhirviöt pyörittävätkin lapojaan vastapäivään. Ovat tehneet rahanahneet insinöörit laskelman ja lukuisia havaintoja eletystä elämästä, että myötäpäivä kuluttaa pääomia, kun taas vastapäivä saa rahavirran kulkemaan omalle tilille. Jos nyt ei käämi magneettien keskellä jaksakaan jauhaa kirkkaita hopioita aivan kauppasähkön markkinahinnasta edes vastapäivään, tulee raha kuitenkin myllärille muuta kautta - vaikka sitten vastahankaan veronmaksajan vörssistä.

Ei kommentteja: