keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Seitsemän neitsyttä

Suurin osa aikuisikään ehtineistä miehistä on nuoruusvuosinaan ollut tekemisissä nuoren tytön (poikasena tietenkin) tai nuoren naisen kanssa ja joillakin on varmasti kokemuksia myös neitseellisestä yhtymisestä, jota tietyissä uskonnollisissa piireissä pidetään kaiken tavoittelemisen arvoisen ylimpänä nautintona. Ovatpa uskovaiset keksineet käyttää neitsyyttä hyväksi myös sodassa ja lähettäneet nuoria poikasia tallomaan miinakenttiä lupauksin, että nuo viriilit nuorukaiset taivaan tuuliin räjähdettyään saisivat elämänsä uhraamisesta palkinnoksi jopa seitsemän neitsyttä. En huolisi ainuttakaan.

Junnu Vainio laulaa, että kun mies tulee tiettyyn ikään, niin ei sillä pelaa enää mikään. Mutta ennen kuin tuo ikä koittaa, takana on paljon elettyjä vuosia ja villejä kokemuksia. Uskon monen olevan kanssani samaa mieltä, että nuo villeimmät kokemukset tuskin ovat niitä ensimmäisiä, neitseellisiä

Kun kaksi nuorta, toinen testosteronien tainnuttamana ja toinen villin tiedottomassa estrogeenihumalassa hapuilevat hädissään sukuelimiään paikoilleen ja jopa yhteen, ei tuossa tuokiossa ole mitään niin tavoiteltavaa kuin noille miinanpolkijoille uskotellaan. Kaksi hyvin epävarmaa ihmistainta yrittää avata avaruuden rajoja yhtään tietämättä, mitä horisontin takana on. Onko siellä kylmä kuu vai supernova?

Nuoruus on suloista, mutta kokemattomuus rakkauden leikeissä on kuin kaunoluistin kömpelön jalassa, kuin kultasormus letkuliittimenä, kuin kiinalainen mönkijä suomalaisessa pakkasessa. Kaikki näyttävät kauniilta ja haluttavilta, mutta tosipaikan tullen mikään noista komboista ei toimi. Kömpelö kompastuu luistimen kärkipiikkeihin ennen ensimmäistäkään liukua, kultasormus ei pysty puristamaan letkua paikalleen eikä kaunis, kiinalainen mönkijä inahdakaan helmikuisella hangella.

Millaisen miehen mielen sopukoissa neitsyys on kasvanut rakkauden autuuden auringonnousuksi? Uskon tuon pyhiin kirjoihin kirjoitetun kuvitelman syntyneen kiihkoisan, keskenkasvuisen nuorukaisen huonosti nukutun yön jälkeisen aamuseisokin aivokiristyksessä, kun pergamentti on väkisin kipristynyt rullalle, sulkakynä katkennut ja vaivoin uutettu muste kaatunut kaislamatolle. Kenties tuo nuorimies on kuullut apokalypsina sienimuhennosta syötyään Juice Leskisen Vaiti, aivan hiljaa -kappaleen ja haikaillut rintojen kipinää tai kitinää. Ja myöhemmät miehet kirjoittivat Jeesuksenkin syntymään neitsyestä, vaikka jokainen tietää sen olevan yhtä mahdoton ajatus kuin lähes satavuotiaan Aabrahamin Saaran raskaus. Kymmenet sukupolvet ovat tihrustelleet häälakanoiden veripilkkuja kuin immenkalvon rikkominen olisi ollut kuittaus jumalille: puhdasta neitsyttä on - tai siis oli.

Voi kunpa nuo kirjat ja kirjoitukset, sekä originaalit että viheliäiset väärennökset olisivat maailman myllerryksissä tuhoutuneet ja ikuisiksi ajoiksi hävinneet. Voi kunpa rauhalliset ja rakkauden täyttämät miehet ja naiset olisivat kaikki nuo tarinat kiltimmiksi kertoneet. Miten paljon on muutaman neitsyen takia maailmassa verta vuodatettu ja tuskaa ja kipua kärsitty. Jospa maailman ensimmäinen neitsyt, Aatamin Eeva olisikin omenaa syötyään päästetty nauttimaan rakkauden ja sukupuolisuuden tunteesta ja iloista ja riemuista sen sijaan, että hänet Aatameineen ajettiin pois paratiisista. Miten paljon mukavampi paikka maailma olisikaan ilman ainuttakaan sotaista, riitaista, rakkaudetonta ja kostoon kiihottavaa tarinaa, ilman seitsemää neitsyttä.

________________


No niin, aikuiset miehet. Kuvitellaanpas raaka sotatilanne. Ylivoimainen vihollinen on kerännyt ase- ja sotilasarsenaalinsa kukkulan taakse ja käynyt aamuyöstä miinoittamassa välissä olevan pellon. Hyökätä pitäisi, mutta hengenlähtö olisi kutakuinkin varma. Jos ei miina tappaisi, kuolema kolahtaisi kalloon kukkulalta ammuttuna luotina tai suojasta suunnattuna rakettina. Jotakin pitää sodanjohdon keksiä.

- Lähtekääpäs, miehet hyökkäämään. Jos ette pääse vihollisen asemiin, pääsette ainakin taivaaseen ja saatte heti porteilla seitsemän murrosikäistä neitsyttä. Heidän kanssaan voitte jutella tubettajist ja katsoo Viidakon tähtösii, Tsiikkii ja Tuiskuu ja twerkkaa ja flossaa...

- Herra kapteeni. Ei pysty!

- No jos mie luppaan, että taivaas sinnuu vuottaaki puol tusinaa aikuisii naisii.

- Eteenpäin, miehet! Nyt painetaanki saatana taval.


Ei kommentteja: