torstai 19. huhtikuuta 2012

Mafia Finlandia

Ensimmäistä kertaa suomalainen mafia sai pitkät vankeustuomiot. Seuraavat asiat eivät tietenkään mitenkään liity noihin tuomioihin eivätkä nimetyt henkilöt liity niihin millään tavalla. Kaikki ovat oikein yllättyneitä ja hämillään, eikö toisten rahoilla saakaan mällätä.

Jan Vapaavuoren mukaan Ilkka Kanervaa ei tuomittu kansanedustajana vaan maakuntahallituksen puheenjohtajana. Hän voi toki jatkaa kansanedustajana ja kaikissa niissä kymmenissä luottamustehtävissä, joissa on ja joista nauttii eri suuruisia rahallisia ansioita. Mutta maakuntahallituksesta hänen on ehkä syytä erota, kun siellä päätetään juuri niistä voitelurahojen varsinaisista kohteista eli maa-alueiden kaavoista ja muista liikemieselämän jutuista. Kansanedustajahan on päättämässä vain tavallisten suomalaisten asioista, äänestämässä joutavista.

"Kyllä minua järkyttää ja lähdenkin tästä kullan luo rauhoittumaan." Entäs ne päivän tärkeät työt kansan  hyväksi? "Äläpäs nyt. Syyttäjäkin sanoi, että syytön mies, mutta silti vaan tuomittiin reilu vuosi linnaa. On se kuulkaa kovasti väärin. Mutta valitetaan."

Muuan moottoripyöräjengiläinen tuomittiin linnaan talousrikoksista, kun oli myynyt kossua salakapakassa ainakin 30.000 euron arvosta ja jättänyt verot maksamatta eikä mokomalla ollut edes hygieniapassia. Hänet tuomittiin moottoripyöräjengiläisenä ja jo valmiiksi rikollisena, vaikka hänen rikosrekisterinsä oli huomattavasti lyhyempi kuin joidenkin silmäätekevien arvokansalaisten. Ja ehkä hänet tuomittiin myös perheenisänä, kaverina, tradenomina. Monien noiden asioiden hoitoa tuo tuomio nyt ja tulevaisuudessa vaikeuttaa. Eikö hänetkin olisi pitänyt tuomita vain vaikkapa osa-aikasorvarina ehdonalaiseen ja jättää nuo muut toimenkuvat rauhaan.

Moottoripyöräkerholainen: "Vituttaa mennä linnaan, mutta täältä tullaan."
Suomalainen maf...kansanedustaja: "Olen kovasti järkyttynyt tästä aivan käsittämättömästä tuomiosta. Minä en ole tehnyt mitään väärää. Syyttäjäkin sanoi, että syytön mies."

Ei kommentteja: