maanantai 23. huhtikuuta 2012

Ei ole kissaa Ameriikassa

Fievel matkalla Ameriikkaan-nimisessä elokuvassa venäläiset hiiret luulevat, että Amerikka on tehty juustosta ja siellä ei ole lainkaan kissoja. Sinne siis pitää päästä - pois Venäjältä, missä on pahoja hiiriä, korruptiota, roistoja. Ja Suomessa luultiin pitkään, että täällä on kaikki hyvin ja ihmiset rehellisiä paitsi moottoripyöräjengiläiset. "Ei ole kissaa Ameriikassa, ja juustoon peittyy maa..." Täältä ei siis kannattanut lähteä mihinkään - paitsi Ameriikkaan. Mutta kun siellä on se mafia ja roistoja ja korruptiota.
Mihin mureni Suomen maine rehellisenä, reiluna ja rehtinä maana? Kuka ryvetti tämän hienon mahdollisuuksien niemekkeen?
- Iltalehti
- Iltasanomat
- Hesari
- Yle
- Maikkari
Nuo ovat syyllisiä. Ne kertovat nyt meille, miten meitä kusetetaan ja miten meidän yhdessä keräämää hyvää jaetaan harvoille ja valituille. Miten meidän itse valitsemat johtajat viis välittävät valitsijoistaan, vaan kartuttavat omaa kassaansa korruptiorahalla ja sopivat keskenään palkkioista ja erorahoista ja bonuksista. Nuo ovat syyllisiä, että kansan kiukku kasvaa kohta kapinaan asti. Ennen kuin lehdistö vapautui ja televisio sai luvan kertoa vähän tottakin, kukaan ei tiennyt herrojen metkuista yhtään mitään. Kaikki vain luulivat, että Kekkosella oli oikeus elää kuin keisari kansan varoilla ja että kaikki hyvä vain yksinkertaisesti kuului niille, jotka osasivat sen keinoja kaihtamatta ottaa. Niin meille kerrottiin. Se oli reilua niin kauan, kunnes kansa alkoi protestoida ja valittiin  Koivisto presidentiksi. Eikäku...
Miksi meille on alettu kertoa ikäviä uutisia kähmijöistä? Miksi lehdistö on alkanut ottaa selvää asioista? Miksi televisio puhuu totta petollisista päättäjistä? Varmaankin siksi, ettei Ameriikassa ole kissaa ja että siellä juustoon peittyy maa.

Ei kommentteja: