keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Jengiliivin kääntäjät

Poliisin ylin johto ja jotkut kansanedustajat haluaisivat rikollisten piilottavan jengiliivinsä, jottei heitä tunnistettaisi rikollisiksi. Voisimme luulla heidän olevan ihan tavallisia ihmisiä, jotka käyvät töissä kaupassa, toimistossa, virastossa, eduskunnassa...
Hmm. Klounilla on punainen nenä: piiloon se. Poliisilla on sininen puku ja tynkätikari hihassa. Piiloon ne. Lääkäri on pukeutunut valkoiseen takkiin. Piiloon ja heti. Sotilaalla on uniformu. Piiloon. Minua ainakin sota pelottaa ja nuo harmaat jääkärit muistuttavat siitä alinomaa lomillaan ja paraateissaan. Piiloon, piiloon, piiloon.
Pitäisikö sitten Finnairin lentäjien ja lentoemäntienkin vaihtaa työvaatteensa tavallisiin haalareihin, kun minulle tulee siitä merkistä ja logosta mieleen kähmintä ja arveluttavat asuntokaupat ja sikamaisen suuret bonukset (lue: sinun ja minun rahaa, jota veroina on valtion yritykselle kerätty. Joo joo pörssiyritys, mutta silti). Pitääkö Ilmarisen t-paita pistää roskiin, kun sekin vähän haiskahtaa kähminnältä ja hämäräbisnekseltä eläkesäästäjien rahoilla.
Minullakin on kaapissa yksi 81:n supporttipaita muistona mukavista bileistä. Taidanpa pukea sen päälleni ja katsoa viranomaisten reaktion. Panevatko putkaan kuin tanssivan tyttösen Venäjän kirkon portailta vai riisuvatko alasti keskellä katua: PAITA POIS, PAITA POIS!


Ei kommentteja: