torstai 8. elokuuta 2019

Palvelukoodi

Muuan mies tilasi itselleen äänilevyn. Muutaman päivän kuluttua hän sai ilmoituksen, että tuote oli pakattu ja toimitettu postiin ja siitä varmistuksena mies sai paketin seurantakoodin. Muutaman numeron avulla saattoi seurata äänilevyn matkaa halki Suomen Turusta Nivalaan.

Seuraavan päivän aamuyöstä levypaketti oli kuitattu vastaanotetuksi Oulussa ja varhain aamulla se oli lähtenyt 160 kilometrin matkalle kohti vastaanottajaa. Henkilöautolla tai moottoripyörällä tuo matka kestää vähän yli kaksi tuntia. Niinpä mies oletti paketin tulevan perille iltapäivän postissa ja käveli postiin iltasella kahdeksan aikoihin.

Postista tulee vastaanottajan puhelimeen noutokoodi, jota näyttämällä virkailija kätevästi kuittaa paketin vastaanotetuksi. Mies ei kuitenkaan malttanut odottaa koodia, vaan poikkesi myöhään illalla postiin kysymään pakettia ja kertoi, ettei hänellä vielä ole koodia, mutta pyysi työntekijää katsomaan päällisin puolin, oliko hyllyihin ilmestynyt äänilevyn kokoista pakettia. Mies piirsi käsillään ilmaan kuvan kutakuinkin lp-levyn kokoisena hahmona. S-marketin ja samalla Postin työntekijä ilmoitti miehelle, ettei voisi käydä katsomassa, kun hyllyjä oli niin paljon. Miehen mielestä hyllyjä oli vain muutama ja yhdellä silmäyksellä näkisi, jos siellä olisi levyn kokoinen paketti. Työntekijä kieltäytyi edelleen hyllyjen katsomiselta vedoten pakettien paljouteen. Mies näki vastapäisessä hyllyssä kuitenkin kaksi odottamansa paketin kokoista pakkausta ja pyysi myyjää tarkistamaan, kenelle ne olivat. Myyjä ei halunnut kävellä hyllylle.

Mies kysyi asiakaspalvelijalta, olivatko hänen jalkansa kenties magneetilla kiinni lattiassa. Kuin todistaakseen, ettei niin ollut, työntekijä käveli hitaasti miehen osoittamaa hyllyä kohti ja otti sieltä noin tupakka-askin kokoisen laatikon.

- Tämäkö?

Mies näytti vielä uudestaan käsillään vinyylilevyn kokoa ja kertoi sellaisen näkevänsä viereisessä lokerossa.

Työntekijä katsoi pakettia ja kysyi miehen nimeä. Mies ilmoitti nimensä ja työntekijä totesi, ettei paketti ollut hänelle. Mies pyysi työntekijää katsomaan vielä toisen samannäköisen ja samalla hyllyllä olleen paketin vastaanottajan nimen, mutta työntekijä kääntyi kannoillaan.

- Minä lähen töihin.

Niin hävisi Nivalan S-marketin Postin asiakaspalvelija oikeisiin töihin ja jätti hämmästyneen miehen ihmettelemään palvelutiskille ja odottamaan Postin palvelukoodia.

Ei kommentteja: