maanantai 13. elokuuta 2018

Uskotko Jeesukseen?

Imuri ulisi ja imi ahnaasti pölyä, radiossa soi Jätkän humppa ja televisiouutiset kertoivat maanjäristyksen tuhoista Meksikossa. Kolmevuotiaat kaksoset kinusivat ja harasivat vastaan, kun äiti yritti pukea heidän päälleen vaatteita kauppareissua varten.

Liesituuletin humisi ja kiehuvan puurokattilan höyry kiemurteli tuulettimen sisään ja ohi ja pisarteli lasiseen etulevyyn. Kattila tärisi hellalla, kun pohjan kosteus kiehui alta pois.

Oli lauantain aamupäivä ja syyskuu. Aurinko oli noussut, sade ropisi ikkunaan tasaten radion ja television ja lasten ääniä. Kuopus hakkasi syntymäpäivälahjaksi saamaansa palikkapeliä. Pyöreä tanko tunkeutui jokaisella iskulla yhä syvemmälle ja syvemmälle ja kun kaikki tangot oli hakattu pohjaan, peli käännettiin ja hakkaamisen ilo yltyi. Oli käynnissä prosessi: perhe valmistautui viikonloppuun.

Ovikello soi. Äiti istui keskellä lattiaa kaksospojat sylissään ja yritti saada kiemurtelevat pojat pukeisiin. Pienin hakkasi palikoita. Isä imuroi kirjahyllyä ja radio soi Jätkän humppaa, televisiossa maa järisi ja Meksiko heilui.

Oviaukossa seisoi kaksi nuorta naista pukeutuneina mustiin viittoihin

- Uskotko Jeesukseen?

Isä sammutti imurin. Äiti pyyhki hikeä kasvoiltaan, pojat tuijottivat naisia ja kuopus jatkoi palikoiden hakkaamista: PAMPAMPAM.

- Uskotko Jeesukseen?

Pojat lipesivät äitinsä otteesta ja nousivat nopeasti ylös ja seisoivat kohta naisten edessä. Äiti istui lattialla kahareisin.

- En tiedä, mihin tässä tämmöisenä aamuna oikein uskoo.

Pojat tuijottivat herkeämättä nuoria, mustaviittaisia naisia.

- Ookko te bätmännejä?